Klant

Trompper Optiek

Dienst

Webdesign | Online zichtbaarheid

Trompper Optiek : “Nu ook kleurrijke brillen online”

Briefing

Het doel van de samenwerking met Trompper Optiek was online beter zichtbaar worden binnen de doelgroep.

Trompper Optiek een gevestigde naam in Delft en omstreken. Iedereen die een bril wil die net even anders is dan gewoon komt bij Maarten en Willie aankloppen. Naast de kekke monturen die je bij Trompper Optiek vindt ben je hier ook aan het juiste adres voor persoonlijke service. De medewerkers en eigenaren van Trompper Optiek vinden persoonlijke service minstens zo belangrijk als mooie brillen.

Daarnaast kom je de columns van Maarten ook tegen in de Delft op zondag, maar online was de vertegenwoordiging van Trompper Optiek nog niet optimaal.

Aanpak

Voordat er wordt begonnen met advertenties en social media kijken wij eerst altijd naar de huidige online presentatie. Samen met Trompper Optiek hebben we besloten om eerst de website aan te passen en daarna te beginnen met online advertenties en social media. 

De opdracht van de website was simpel, maar ook uitdagend: “Een website die anders is dan alle andere opticiens.”. Daarnaast moesten de kleuren van Trompper Optiek die op het brillendoekje gebruikt worden terugkomen op de website. Klik op het brillendoekje voor het eindresultaat.

Na het maken van de website konden we een start maken met social media en online advertenties. De foto’s van Maarten doen het lekker op Instagram en Facebook. Maarten heeft ervoor gekozen om beelden te laten spreken en zich volledig te focussen op de excentrieke monturen die in de winkel te koop zijn. Buiten de mooie foto’s van Maarten wordt hij hier en daar ondersteund door Esther de Cuijper die plaatjes schiet op mooie plekken in Delft van nog mooiere monturen.

 

Resultaat

Buiten een nieuwe website is Trompper Optiek een stuk zichtbaarder geworden in de online wereld van Delft en omstreken. In de laatste paar maanden zijn de advertenties met foto’s van Maarten aan zo’n 30.000 mensen getoond en 80.000 keer weergegeven op Instagram en Social media. 

Weergaves op Instagram & Social media

Dit heeft ervoor gezorgd dat Trompper Optiek buiten de traditionele marketingkanalen ook zichtbaar is op online kanalen. Een case die nog volop aan het doorontwikkelen is maar voor nu is het korte termijn doel gehaald.

nl_NL