TikTok als nieuw platform voor adverteren

de-mannen-van-delft-marketing

Datum

24 jun, 2023

Auteur

Kurt Dächer

Categorie

Library

Adverteren op TikTok

Adverteren op TikTok betekent dat bedrijven op dit populaire sociale mediaplatform betaalde advertenties plaatsen om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen van de gebruikers van de app. TikTok, dat meer dan een miljard actieve gebruikers heeft, is voornamelijk populair onder tieners en jongvolwassenen, waardoor het voor bedrijven aantrekkelijk kan zijn om op dit platform te adverteren om hun doelgroep te bereiken.

 

Verschillende manieren om te adverteren op TikTok

Er zijn verschillende manieren om op TikTok te adverteren, waaronder in-feed ads, sponsored content en branded filters. In-feed ads zijn advertenties die tussen de normale video’s van gebruikers verschijnen terwijl ze door hun feed scrollen. De advertenties kunnen verschillende formats hebben, waaronder foto’s, video’s en gesponsorde challenges. Sponsored content betekent dat bedrijven influencers betalen om een ​​advertentie voor hun product te maken en deze op hun kanaal te plaatsen. Branded filters zijn creatieve effecten die gebruikers kunnen toevoegen aan hun video’s en die worden geleverd door merken.

 

Voordelen van TikTok

Een groot voordeel van adverteren op TikTok is dat het platform opvalt vanwege de visuele en creatieve aard van de inhoud. Gebruikers op TikTok zijn vaak op zoek naar grappige, creatieve en visueel aantrekkelijke content en adverteerders kunnen daarop inspelen door advertenties te maken die aan deze criteria voldoen. Dit betekent dat de advertenties van bedrijven minder snel worden overgeslagen of geblokkeerd dan op andere sociale mediaplatforms.

Een ander voordeel van adverteren op TikTok is dat adverteerders gemakkelijk hun doelgroep kunnen bereiken. TikTok biedt een breed scala aan targetingopties, waaronder locatie, geslacht en interesses. Dit betekent dat bedrijven hun advertenties kunnen richten op de mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten en dat hun advertenties niet worden weergegeven bij gebruikers die minder waarschijnlijk zullen converteren.

Benieuwd naar onze andere diensten, klik dan hier!

nl_NL