Selecteer een pagina

Wat is SEO?

Teksten-SEO-Queen

Wat is SEO?

SEO staat voor: Search Engine Optimization, in het Nederlands vertaald: Zoekmachine optimalisatie. Het voornaamste doel van SEO is het beter vindbaar maken van je website.

Wat houdt SEO in:

SEO is het optimaliseren van je website, om ervoor te zorgen dat deze een zo hoog mogelijke (gratis) ranking krijgt in een zoekmachine. Deze gratis zoekresultaten komen onder de betaalde advertenties van een zoekmachine. Hoe je hier tussenkomt lees je hier. Er zijn verschillende manieren om je website te optimaliseren voor zoekmachines. De meest gebruikelijke manieren onderscheiden wij bij De Mannen van Delft in:

  • Technische SEO

De zoekmachine bepaalt uiteindelijk welke ranking jij krijgt in de lijst van resultaten. Om de zoekmachine zoveel mogelijk bevriend te houden, is het belangrijk dat de techniek achter je website toegankelijk is om in de lijst op te nemen. Het verbeteren van de techniek van je website, om ervoor te zorgen dat je zo hoog mogelijk in de zoekmachines komt, heet; technische SEO

  1. Snelheid van de website verbeteren
  2. Gebruikservaring verbeteren
  3. Indexatieproblemen oplossen
  4. Structuur website versimpelen/verbeteren
  • Linkbuilding

Een goede website is er één waar veel over geschreven wordt, zei een oud SEO Master ooit tegen zijn kleinkinderen. Hier zijn zoekmachines het volledig mee eens. Als je website namelijk veel wordt genoemd door andere websites, betekent dit dat je website als “belangrijker” wordt gezien door zoekmachines. Ok; dan vraag ik toch aan alle websites die er bestaan om mijn website te noemen of een link toe te voegen? Nee, daar trappen de meeste zoekmachines niet meer in. Hoe belangrijker de websites die jouw website noemen, hoe meer waarde de link heeft. Noemt bijvoorbeeld nu.nl jouw website in een artikel, dan heeft dit veel meer waarde dan als bijvoorbeeld ishetaltijdvoorbier.nl jouw website noemt.

  • Content SEO

Als er niets op je website staat, is er ook niks om weer te geven in de zoekmachine. Daarom is het belangrijk om jouw domein te claimen. Zorg ervoor dat alles waarop je gevonden wilt worden, duidelijk op je website staat vermeldt en er ook over wordt geschreven. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om 100x:

Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing.

op je website te zetten. Ook hier trappen de meeste zoekmachines niet meer in. Zorg er daarom voor dat je gedegen stukken schrijft en goede kwaliteit foto’s toevoegt voor de onderwerpen die voor jouw website relevant zijn. Hulp nodig bij het schrijven van gedegen SEO teksten? Kijk hier hoe onze SEO Queen jou kan helpen?

Teksten-SEO-Queen

Wil je meer online zichtbaarheid voor jouw bedrijf?

Neem contact met ons op en we bespreken geheel vrijblijvend jouw mogelijkheden!

-
  • \We zijn online!

We reageren zo spoedig mogelijk! Gewoonlijk binnen 24 uur.

 

 

Wanneer zijn wij online?:
Maandag - zondag
08:00 tot 18:00