Wat is SEO?

November 7, 2020

Wat betekent SEO?

SEO staat voor: Search Engine Optimization, in het Nederlands vertaald: Zoekmachine optimalisatie. Het voornaamste doel van SEO is het beter vindbaar maken van je website.

Wat houdt SEO in?

SEO is het optimaliseren van je website, om ervoor te zorgen dat je een hoge (gratis) ranking krijgt in een zoekmachine. Deze gratis zoekresultaten komen onder de betaalde advertenties van een zoekmachine. Let goed op, want he leest hier hoe jij daar tussen komt.

Er zijn verschillende manieren om je website te optimaliseren voor zoekmachines. De meest gebruikelijke manieren onderscheiden wij bij De Mannen van Delft in:

  • Technische SEO

De zoekmachine bepaalt uiteindelijk welke ranking jij krijgt in de lijst van resultaten.

Om de zoekmachine zoveel mogelijk bevriend te houden, is het belangrijk dat de techniek achter je website toegankelijk is om in de lijst op te nemen. Het verbeteren van de techniek van je website, om ervoor te zorgen dat je zo hoog mogelijk in de zoekmachines komt, heet; technische SEO

  1. Snelheid van de website verbeteren
  2. Gebruikservaring verbeteren
  3. Indexatieproblemen oplossen
  4. Structuur website versimpelen/verbeteren
  • Linkbuilding

Een goede website is er één waar veel over wordt geschreven, zei een oud SEO Master ooit tegen zijn kleinkinderen. Hier zijn zoekmachines het volledig mee eens. Als andere websites jouw webstie veel benoemen, betekent dit dat je website “belangrijker” is volgens zoekmachines. Ok; dan vraag ik toch aan alle websites die er bestaan om mijn website te noemen of een link toe te voegen? Nee, daar trappen de meeste zoekmachines niet meer in. Hoe belangrijker de websites die jouw website noemen, hoe meer waarde de link heeft. Noemt bijvoorbeeld nu.nl jouw website in een artikel, dan heeft dit veel meer waarde dan wanneer  ishetaltijdvoorbier.nl jouw website noemt.

  • Content SEO

Als er niets op je website staat, is er ook niks om weer te geven in de zoekmachine. Daarom is het belangrijk om jouw domein te claimen. Zorg ervoor dat alles waarop je gevonden wilt worden, duidelijk op je website staat vermeldt en er ook over wordt geschreven. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om 100x:

Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing, Online marketing.

op je website te zetten. Ook hier trappen de meeste zoekmachines niet meer in. Zorg er daarom voor dat je interessante stukken schrijft, daarnaast is het ook belangrijk dat je goede kwaliteit foto’s toevoegt die relevant zijn voor de onderwerpen op jouw website relevant.

Hulp nodig bij het schrijven van gedegen SEO teksten? Kijk hier hoe onze specialisten jou kunnen helpen?

Interesse?

We helpen je graag verder

Wij staan klaar om jullie te helpen!
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sollicitatie formulier

Max. file size: 64 MB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.