Meer transport aanvragen aantrekken

Altijd bovenaan met Google Advertenties voor JP Transport

sea-google-advertenties-meer-aanvragen

Waarom is de samenwerking gestart?

JP Transport is al meer dan 39 jaar werkzaam in de transport branche. Naast de vaste klanten kring wilde ze nog meer bedrijven bereiken die op zoek zijn naar transport mogelijkheden. Wanneer mensen meer klanten willen bereiken kijken we naar de mogelijke platformen om deze mensen te bereiken. Google was voor JP Transport het platform om te beginnen. Op Google kan je advertentie laten zien aan mensen met een hoge intentie om tot actie over te gaan. Om deze reden hebben wij samen met JP Transport gekozen om binnen alle online marketing kanalen te beginnen met Google ads. Het doel is simpel: meer klanten.

De opdracht

JP transport doet aan pallet vervoer. Dit houdt in dat ze alles vervoeren wat op een pallet past, dus geen speciaal transport. Ze werken het liefst voor B2B klanten, maar doen grote klussen ook voor particulieren. Ze willen in contact komen met partijen die een transporteur nodig heeft. Het doel is om losse klussen aan te pakken, deze perfect uit te voeren en op deze manier nieuwe partners aan te trekken.

Online adverteren was voor JP transport nieuw dus ze wilde graag meegenomen worden in het proces.

De aanpak

Voordat we beginnen met adverteren kijken we eerst altijd naar de sterktes van het bedrijf. Op deze manier weten we wie we moeten bereiken en hoe we deze mensen kunnen overtuigen. Nadat we dit gedaan hebben gaan we aan de slag met het zoekwoorden onderzoek. Vanuit JP Transport hebben we een lijst mogelijke zoekwoorden gekregen welke samen compleet gemaakt hebben met ons onderzoek. We hebben gekozen voor een aanpak waar we inzetten op transport in Rotterdam, Transport in nederland in het algemeen en een branded campagne. Met deze campagnes zijn we van start gegaan om in de eerste drie maanden zoveel mogelijk data te verkrijgen. In deze eerste drie maanden hebben we de campagnes geoptimaliseerd en na de derde maand hadden we een aantal hoofd thema’s gevonden waar we meer op in konden zetten. Op deze manier maak je beslissingen op basis van data en niet op gevoel.

beschrijving van onze aanpak

7,5%

Gemiddelde CTR

80%

Website verkeer toename

10,06%

Conversie ratio

300+

Aanvragen

Resultaten

Met onze Google ads set up hebben we in het afgelopen jaar mooie resultaten behaald voor JP Transport. We sturen op het verkrijgen van aanvragen via de mail en de telefoon. Met de Google ads campagnes bij JP Transport halen we op dagelijkse basis nieuwe potentiële klanten binnen. Op deze manier hebben ze een extra stroom klanten waar ze in de toekomst partnerschappen mee op kunnen bouwen.

Klaar om online
te scoren?

Wij staan klaar om jullie te helpen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sollicitatie formulier

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.