The Christmas Season

Na 4 jaar kon een webshop niet achterblijven voor Langstraat Hoveniers

Hoe is de samenwerking ontstaan?

Sinds enkele jaren beheren wij de website van Langstraat Hoveniers, daarnaast verzorgen wij de Google Advertenties om lokaal offerte aanvragen binnen te halen. Ieder jaar rond de kerstperiode gaat de familie Langstraat aan de slag met het verkopen van kerstbomen. Afgezaagde bomen en bomen in pot. Dit ging via mond op mond en een whatsapp berichtje. Dit jaar wilde ze het groter aanpakken via een eigen webshop.

kerstbomen-webshop

De opdracht

“Maak een webshop zonder al te veel poespas”

De webshop moest niet te ingewikkeld en daarmee gebruiksvriendelijk zijn. De kleuren in de webshop zijn in lijn met de kleuren van het Social Media account. Daarnaast moest de website binnen 3 weken live zijn, er kon geen tijd gemaakt worden voor een design traject. Dit jaar zouden we een 1.0 versie neerzetten, welke we volgend jaar, na en succesvolle kerst, kunnen upgraden.

Onze aanpak

Er was geen tijd om te ontwerpen, dus we startte met een concurrentie onderzoek. We kijken hierbij naar websites van bedrijven in dezelfde branche. De kerstboom-webshops hebben we voorgelegd aan de klant, waarna zij aangaven wat hun wel en niet aansprak.

Hieruit volgde een selectie van secties die wij gingen bouwen in de huisstijl kleuren van Langstraat Kerstbomen.

Nadat de secties klaar waren zijn we de shop gaan bouwen, via woocommerce. In woocommerce zijn de bomen toegevoegd, de leveradressen en de bezorgkosten. Daarnaast is het ook mogelijk om een leverdatum te kiezen, op de aangegeven lever dagen.

100%

Meer website bezoek dan vorig jaar ;-)

70%

Stijging in totale sales

10

Verschillende bezorggebieden extra

30%

Via Instagram Ads

De resultaten van een webshop

Dit was het eerste jaar dat de webshop live is tijdens de kerst. Een goed meetpunt om te kijken wat de meerwaarde is voor de online sales. Zoals je ziet was het een succesvolle start.

Klaar om online
te scoren?

Wij staan klaar om jullie te helpen!
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sollicitatie formulier

Max. file size: 64 MB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.