Maximaliseer je Google Ads met Time Scheduled Advertising

May 16, 2023

In de digitale marketingwereld is timing alles. Het perfecte moment vinden om je publiek te bereiken kan een enorme impact hebben op het succes van je advertentiecampagnes. Een van de meest krachtige hulpmiddelen om dit te bereiken binnen Google Ads is Time Scheduled Advertising, ook bekend als dagparting. Maar wat houdt dit precies in, wat zijn de voor- en nadelen, en hoe kan het effectief worden gebruikt voor zowel B2B als B2C bedrijven? Laten we dat eens nader bekijken.

Wat is Time Scheduled Advertising?

Time Scheduled Advertising is een functie binnen Google Ads die adverteerders in staat stelt om hun advertenties te plannen om op specifieke tijden van de dag of week te verschijnen. Het idee is dat je je advertenties kunt afstemmen op het gedrag en de routines van je doelgroep, waardoor je ze effectiever kunt bereiken en je advertentiebudget efficiënter kunt besteden.

Voordelen van Time Scheduled Advertising

Het grootste voordeel van Time Scheduled Advertising is dat het je de controle geeft over wanneer je advertenties worden weergegeven. Dit betekent dat je je advertenties kunt richten op de momenten waarop je doelgroep het meest waarschijnlijk online en ontvankelijk is.

Dit kan resulteren in hogere betrokkenheids- en conversieratio’s, omdat je advertenties worden weergegeven op momenten dat gebruikers actief zijn en waarschijnlijk actie zullen ondernemen. Bovendien kan Time Scheduled Advertising je helpen om je advertentiebudget efficiënter te besteden, omdat je je geld niet verspilt aan tijdstippen waarop je doelgroep waarschijnlijk niet online is.

Nadelen van Time Scheduled Advertising

Hoewel Time Scheduled Advertising vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Een daarvan is dat het enige kennis van je doelgroep vereist om effectief te zijn. Je moet weten wanneer je doelgroep het meest waarschijnlijk online is en wanneer ze het meest ontvankelijk zijn voor je advertenties. Dit kan enige tijd en onderzoek vergen, vooral als je doelgroep gevarieerd is.

Bovendien kan het beheren van verschillende advertentieschema’s voor verschillende campagnes complex en tijdrovend zijn. Als je met meerdere tijdzones werkt, kan dit nog gecompliceerder worden.

Time Scheduled Advertising in B2B en B2C

Zowel B2B- als B2C-bedrijven kunnen profiteren van Time Scheduled Advertising, maar de manier waarop ze het gebruiken kan verschillen.

Voor B2B-bedrijven kan Time Scheduled Advertising bijzonder nuttig zijn om tijdens kantooruren te adverteren, wanneer beslissers waarschijnlijk aan het werk zijn en zakelijke beslissingen nemen. Bijvoorbeeld, een bedrijf dat software as a service (SaaS) aanbiedt, kan zijn Google Ads plannen om te verschijnen tijdens de ochtenduren op weekdagen, wanneer IT-managers waarschijnlijk hun e-mail checken en op zoek zijn naar oplossingen.

B2C-bedrijven, aan de andere kant, kunnen een ander advertentieschema volgen, afhankelijk van het gedrag van hun klanten. Bijvoorbeeld, een online kledingwinkel kan ontdekken dat hun klanten het meest waarschijnlijk winkelen in de avonduren of in het weekend, en hun advertenties dienovereenkomstig plannen.

Conclusie

Time Scheduled Advertising is een krachtig hulpmiddel dat, indien goed gebruikt, je advertentieprestaties kan verbeteren en je budget kan optimaliseren. Hoewel het enige kennis en onderzoek vereist, zijn de potentiële voordelen zeker de moeite waard. Ongeacht of je een B2B- of B2C-bedrijf bent, Time Scheduled Advertising is een strategie die overwogen moet worden in je Google Ads campagnes.

Speel ermee en kijk wat werkt bij jouw klant. Het kan je conversies doen stijgen en je kosten per conversie doen dalen, ideaal toch?

Benieuwd naar al onze diensten, klik dan hier!

 

Interesse?

We helpen je graag verder

Wij staan klaar om jullie te helpen!
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sollicitatie formulier

Max. file size: 64 MB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.