Tips voor het genereren van leads via Google

June 2, 2023

Leads genereren via Google betekent het genereren van potentiële klanten door middel van online advertenties op Google. Dit gebeurt door middel van zoekmachine marketing, waarbij zoekwoorden worden gekozen die betrekking hebben op jouw product of dienst. Bij het zoeken naar deze zoekwoorden door een potentiële klant, zal jouw advertentie op de eerste pagina van de zoekresultaten verschijnen, waardoor de klant doorgestuurd wordt naar jouw website.

 

Wie gebruikt Google niet?

Er zitten verschillende voordelen aan het genereren van leads via Google. Zo is het een zeer effectieve manier om nieuwe klanten aan te trekken, aangezien Google één van de meest gebruikte zoekmachines ter wereld is. Iedere dag worden er duizenden zoekopdrachten uitgevoerd op het platform, waardoor de kans groot is dat jouw doelgroep zich hierbij bevindt. Daarnaast wordt de advertentie enkel getoond aan mensen die op zoek zijn naar iets dat gerelateerd is aan jouw product of dienst, waardoor de kans op conversie aanzienlijk hoog is.

 

Goed meten

Een ander voordeel van het genereren van leads via Google, is dat je de resultaten van de campagne goed kan meten. Google biedt verschillende tools en statistieken aan waarmee je de prestaties van de advertentie kan bijhouden. Zo kan je onder andere zien hoeveel mensen op de advertentie hebben geklikt en hoeveel mensen op jouw website zijn terechtgekomen. Ook kan je zien welke zoekwoorden het meest leiden tot conversie.

 

Specifieke doelgroepen

Daarnaast kan je via Google Ads specifieke doelgroepen bereiken, bijvoorbeeld op basis van locatie. Dit zorgt ervoor dat je enkel mensen bereikt die echt bij jouw bedrijf in de buurt wonen en op zoek zijn naar jouw diensten. Dit verhoogt niet alleen de kans op conversie, maar bespaart ook kosten voor onnodige klikken of bereik van een niet-relevante doelgroep.

Benieuwd naar welke diensten wij aanbieden, klik dan hier!

Interesse?

We helpen je graag verder

Wij staan klaar om jullie te helpen!
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sollicitatie formulier

Max. file size: 64 MB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.