Meer bezoekers naar de website trekken

Nieuwe teksten om goed te scoren ontwikkelde zich tot een volledig nieuwe website

website-bouw-autonomous-survey-vessels

Hoe is de samenwerking gestart?

Begin 2023 kwam de vraag vanuit Demcon Unmanned Systems (DUS) of wij ondersteuning bieden op het gebied van SEO. Specifiek op het gebied van het schrijven van teksten. DUS had ons gevonden via de website en wilde graag aan de slag met een Delftse partij, aangezien zij zelf ook in Delft gevestigd zijn.

Van teksten schrijven tot een volledig nieuwe website

De opdracht ging oorspronkelijk over het schrijven van SEO-waardige teksten. SEO-waardige is niet een officieel begrip, maar in onze terminologie wil het zeggen: teksten die ervoor zorgen dat de pagina goed vindbaar wordt, op de zoekwoorden waarop je wil dat de pagina gevonden wordt. Als de pagina goed vindbaar is, dan kom je hoger in Google.

Om relevante teksten te schrijven is het belangrijk voor wie je het schrijft en om de leesbaarheid te bevorderen is een strak website design essentieel. De opdracht werd in de samenwerking steeds uitgebreider en leidde tot een partnership.

Hoe hebben we dit aangepakt?

Het is belangrijk om te weten wie je doelgroep is, dit een zin die we vaak herhalen in nieuwe en bestaande samenwerkingen. Om een samenwerking goed van start te gaan kiezen we voor de Golden Circle Methode (Why, How, What) in combinatie met een uitwerking van de persona. In het geval van Demcon Unmanned Systems hebben we deze twee methodes aangepakt door te starten met de Why, How, What gevolgd door een Customer Journey uit te werken tot aan de decision making. Na het uitwerken van de Decision Making Unit(DMU) was er voor beide partijen en beter beeld van de doelgroep.

Wij konden hierdoor betere teksten schrijven en Demcon wist ook nog beter wie ze wil bereiken. De vragen in het verdere traject konden vervolgens ook sneller beantwoordt, en weerlegt, worden.

Na het volledig afstemmen van de DMU werd getwijfeld of de huidige website datgene kon bieden aan de lezer, wat Demcon Unmanned Systems zou willen. In overleg is besloten om de website te herontwerpen en opnieuw op te bouwen. Ja, dit had enige invloed op de huidig opgebouwd SEO waarde. Echter, stond dit niet in verhouding met de winst die behaald werd met de nieuwe content en structuur.

Na de design fase, konden we starten met de bouw en terwijl ook met het schrijven van de teksten. In het design hadden we al vast gesteld waar wat kwam te staan, de sitemap is het fundament geweest voor de teksten. De nieuwe website had meerdere deadline, echter gooide de zomervakantie van de stakeholders wat roet in het eten. Uiteindelijk was er één harde deadline, klaar voor de beurs van 7 november. En die deadline is uiteraard gehaald.

Increase of loyalty program members

Het eindresultaat

Wat begon als een korte SEO klus in februari 2023 resulteerde in een langer termijn samenwerking. In oktober 2023 was de website opgeleverd, sindsdien beheren wij ook de website van Demcon Unmanned Systems. Onder het beheer valt de wordpress omgeving en alle plug ins die zijn gebruikt ter optimalisatie van de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de website 24/7 live is en dat er altijd direct support wordt geleverd bij down time.

Een succesvol project en een mooie samenwerking, op naar de volgende!

Klaar om online
te scoren?

Wij staan klaar om jullie te helpen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sollicitatie formulier

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.