Technische SEO

januari 24, 2024

Betekenis: Technische SEO

Technische SEO is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie, omdat het ervoor zorgt dat je website goed geïndexeerd kan worden door zoekmachines. Dit betekent dat je website gemakkelijker gevonden kan worden door mensen die naar relevante zoekwoorden zoeken.

Hoe snel laadt je website?

Er zijn een aantal belangrijke aspecten van technische SEO waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je website goed geïndexeerd wordt. Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website snel laadt. Zoekmachines geven de voorkeur aan snelle websites, omdat dit beter is voor de gebruikerservaring. Als je website langzaam laadt, zullen mensen sneller afhaken en dit kan een negatief effect hebben op je zoekmachineresultaten.

Hoe is je sitemap?

Een ander belangrijk aspect van technische SEO is de structuur van je website. Zoekmachines moeten gemakkelijk door je website kunnen crawlen om de inhoud te indexeren. Als je website een duidelijke structuur heeft, is dit gemakkelijker voor zoekmachines en zullen ze je website beter indexeren. Dit betekent dat je goed nagedacht moet hebben over hoe je je website opbouwt en welke links je naar welke pagina’s leidt. Lees hier meer over site maps.

Google richtlijnen volgen

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je website voldoet aan de richtlijnen van zoekmachines, zoals de richtlijnen van Google. Dit betekent onder andere dat je geen slechte praktijken gebruikt om je website hoger in de zoekresultaten te laten komen, zoals het kopen van backlinks of het gebruiken van keyword stuffing. Als je dit wel doet, kan dit leiden tot een penalty van zoekmachines en zal je website lager in de zoekresultaten terechtkomen.

Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website geschikt is voor mobiel gebruik. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om online te zoeken, dus als je website niet goed werkt op mobiele apparaten, kan dit een negatief effect hebben op je zoekmachineresultaten. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die responsief zijn en goed werken op alle soorten apparaten.

In het kort, technische SEO is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed geïndexeerd kan worden door zoekmachines. Door rekening te houden met aspecten zoals laadsnelheid, structuur, richtlijnen van zoekmachines en geschiktheid. Ons online marketing bureau in Delft kan je hierbij helpen.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen

Hoofd FAQ

 • Wat doen jullie als Online Marketing Bureau uit Delft allemaal?

  Alles met betrekking tot online marketing, of digital marketing. Bij De Mannen van Delft zetten we zoekmachine advertenties op (SEA), maken we websites en verbeteren we websites (conversie optimalisatie), zorgen we voor omzetverhogende e-mail marketing, zetten we social media accounts op en social media advertentiecampagnes en ga zo maar door. Dus eigenlijk alles wat jouw bedrijf nodig hebt om online succes te kunnen behalen. Alles onder één dak in Delft. 

 • Wat zijn de maandelijkse kosten?

  Dit is afhankelijk van het doel dat je wil bereiken en de branche waarin je actief bent. In onze samenwerkingen pakken we vaak meerdere specialismes op om het optimale resultaat te bereiken, per samenwerking is verschillend hoeveel ondersteuning wij bieden. Daarom maken we graag een prijs voor je op maat. Zo weet je voorafgaand aan de samenwerking precies waar je aan toe bent.

 • Wat onderscheidt De Mannen van Delft van andere online marketing bureau’s?

  Dat we de kwaliteit en ervaring hebben om de beste resultaten te bereiken is zeker zo, maar dit lees je bij al onze concullega's. Ons onderscheidend vermogen ligt in de laagdrempelige aanpak, het kort op de bal zitten van nieuwe ontwikkelingen en onze flexibiliteit. Een mooi voorbeeld: onze standaard is om ieder mailtje binnen 1 uur behandeld en beantwoord te hebben. Zo ben jij snel geholpen met je vraag en kunnen wij ons focussen op alle online marketing activiteiten.

 • Jullie noemen je ook Online Advertising Bureau, wat is het nou?

  We zijn het allebei ;-)! In de begin dagen van De Mannen van Delft bestonden onze dagelijkse werkzaamheden uit het opzetten van advertenties. Dit is nog steeds het grootste onderdeel van ons werk, maar er zijn verkoop-activerende marketing activiteiten bijgekomen (zoals in de eerste FAQ beschreven). 

 • Waarom bestaat het grootste deel van jullie werk uit Online Advertising?

  Online advertising is de manier om jouw doelgroep specifiek te targetten. Hiermee richt je in eerste instantie op bedrijven of mensen die nog geen klant zijn, maar wel perfect overeenkomen met je huidige klant. Online advertising kost geld, namelijk budget op het advertentieplatform en beheerskosten voor de specialisten die jouw advertenties (ads) maken en optimaliseren. 

  Deze investering valt perfect terug te meten, als de website van je bedrijf goed meetbaar is. De metingen laten wij terugkomen in een realtime dashboard, waarin we aangeven hoeveel euro winst we maken per iedere geinvesteerde euro. 

Opzoek naar meer informatie?

We helpen je graag verder

Wij staan klaar om jullie te helpen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sollicitatie formulier

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.